ENSEMBLE UN'ALTRA ONDATA



Ensemble Un’altra ondata on vuonna 2009 perustettu, vanhan musiikin ammattilaisista koostuva yhtye, joka keskittyy pääosin 1600-luvun musiikkiin ja pyrkii tuomaan esityksissään esiin varhaisen barokin puhuvan musiikin ilmiötä voimakkain kontrastoivin sävyin. Yhtyeen jäsenillä (Petri Arvo, nokkahuilut ja barokkifagotti, Anni Elonen, barokkiviulu, Louna Hosia, barokkisello, Julia Tamminen, cembalo ja urut) on vankka koulutustausta sekä Sibelius-Akatemiasta, Barcelonan musiikkikorkeakoulusta että Pietarin, Amsterdamin ja Brysselin konservatorioista. Heillä on runsaasti esiintymiskokemusta ja kilpailumenestystä niin solisteina kuin kamarimuusikkoina sekä Suomen että monien muiden Euroopan maiden lavoilta.


Ensemble Un’altra ondata on konsertoinut aktiivisesti Suomessa esimerkiksi Tampereen Musiikkiakatemian, Jyväskylän, Porvoon, Sipoon, Tuusulan, Inkoon, Järvenpään ja Padasjoen konserttisarjoissa sekä Helsingin Urkukesä-, Vanhassa Vara Parempi- ja Metrolla Musiikkiin -festivaaleilla. Lisäksi yhtye on esiintynyt Hollannin Amsterdamissa ja Womerveerissä sekä Islannin Hólarissa vanhan musiikin konserttisarjoissa ja festivaaleilla. Nimi Un’altra ondata tarkoittaa ”toista aaltoa” tai ”toisenlaista aaltoa” ja viittaa jokaisen sukupolven oman totuuden etsinnän haasteeseen, joka kuvaa yhtyeen tapaa tulkita 1600-luvun musiikkia omalla uudella ja tuoreella tavallaan.

.

YHTYEEN JÄSENET

Kuva: María Martínez Ayerza

PETRI ARVO


Nokkahuilisti ja fagotisti Petri Arvo toimii freelancer-muusikkona kirjavissa tahoissa ja tyyleissä niin keskiajalta nykymusiikkiin kuin kamarimusiikista orkesterimusiikkiinkin. Nokkahuilistin koulutuksensa hän on saanut Sibelius- Akatemiasta Rabbe Forsmanin ja Jari S. Puhakan, sekä Amsterdamin konservatoriolta Paul Leenhoutsin ohjauksessa. Arvo valmistui Brysselin konservatoriosta vuonna 201 6 pääaineenaan historialliset fagotit, ohjaajanaan Alain de Rijckere. Arvo toimii säännöllisesti barokkiorkesteri Ensemble Nylandiassa ja alankomaalaisessa yhtyeessä The Royal Wind Music. Viimeisimmän riveissä Arvo on tehnyt useita äänitteitä Lindoro-levymerkille.

ANNI ELONEN


Anni Elonen valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2011 pääaineinaan musiikkikasvatus ja vanha musiikki. Anni konsertoi säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla Helsingin Barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin, Ensemble Un’altra ondatan, barokkiyhtye Baccanon, Soria Duo & Bandin sekä monien muiden kamarimusiikki- ja lastenkonserttiyhtyeiden riveissä. Hän on esiintynyt vuosien varrella lukuisilla korkean profiilin areenoilla ja festivaaleilla niin kotimaassa kuin ulkomailla ja levyttänyt eri kokoonpanojen kanssa useille eri yhtiöille. Annin muusikkous on monipuolista ja hän on kotonaan lavalla niin vanhan musiikin kuin viihdemusiikin, popin, rockin ja erilaisten monitaiteellisten projektien parissa. Musiikkikasvatuksen ja yleisötyön asiantuntijana eri puolilla toimiva Anni esiintyy muusikkona toimimisen lisäksi useinmyös näyttelijänä ja juontajanaetenkin lapsille ja nuorille suunnatuissa esityksissä sekätoimii kouluttajana ja tuottajana erilaisissa yleisötyö- ja musiikkikasvatusprojekteissa mm. vanhan musiikin yhdistys Collegium ry:n ja Kipinä Productions Oy:n kautta. Elosen taiteellista työskentelyä ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Niilo Helanderin säätiö ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Vuonna 2022 Annille myönnettiin Salon Lasten Laulukaupunki ry:n Hyvätuuli-palkinto suomalaisen musiikkikasvatuksen ja lastenmusiikin eteen tehdystä merkittävästä työstä.

.

Kuva: Chris-Tomas Konieczny

Kuva: Pekka Agarth

LOUNA HOSIA


Louna Hosia opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Barcelonan musiikkikorkeakoulussa pääaineenaan barokkisello. Hän esiintyy Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa, Barokkiorkesteri Opus X:ssä, Ensemble Nylandiassa, New Century Baroquessa (perustajajäsen), Concerto Copenhagenissa sekä yhtyeissä Cornucopia, Recordanza ja Le Fiabe. Euroopan barokkiorkesterin jäsenenä hän oli kauden 2009. Näissä yhtyeissä ja orkestereissa Hosia konsertoi Suomessa ja eri puolilla Eurooppaa sekä sellistinä että gambistina. Hosia opettaa Helsingin konservatoriossa sekä Keravan, Pakilan ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja on ollut vuodesta 201 0 lähtien Suomalaisen barokkiorkesterin koulutustyöryhmän (Fibo Collegium) jäsen. Louna Hosia on tehnyt yhtyeissä ja orkestereissa useita levytyksiä, joista viimeisimmän, Suomalaisen barokkiorkesterin Graupner -levyn, Yleisradio valitsi vuoden levyksi (2013).

JULIA TAMMINEN


Urkuri ja cembalisti Julia Tamminen on syntynyt Minskissä ja aloitti musiikinopintonsa pianonsoitolla, minkä jälkeen v.1 990 hän jatkoi opintojaan M.I.Glinkan musiikkiopistossa teoriaosastolla. Vuonna 1 994 hän pääsi stipendiaattina Pietarin Rimsky-Korsakovin Konservatorioon opiskelemaan musiikkitiedettä ja urkujensoittoa. Hän valmistui konservatoriosta vuonna 2002. Julia Tamminen on opiskelllut Sibelius-Akatemiassa urkujensoittoa professori Olli Porthanin johdolla sekä cembalonsoittoa Anssi Mattilan ja Elina Mustosen johdolla. Suomen kulttuurirahaston stipendiaattina hän on täydentänyt urku- ja cembalo-opintojaan Amsterdamin konservatoriossa professori Pieter van Dijkin sekä Menno van Delftin johdolla ja valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 2008. Julia on voittanut toisen palkinnon kansainvälisessä Alkmaarin Schnitger-urkukilpailussa Hollannissa 2007 sekä erityispalkinnon barokkimusiikin parhaasta tulkinnasta Mikael Tariverdiev-urkukilpailussa Kalinigradissa v. 201 1 . Hän on osallistunut urkufestivaaleille ja sekä konsertoinut aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona Alankomaissa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Suomessa hän on esiintynyt mm. Helsingin urkukesä-, Kirkko soikoon!, Vanhassa Vara Parempi, ja BarokkiKuopio -festivaaleilla. Julia on vanhan musiikin yhtye Corde Sonoren perustajajäsen. Tällä hetkellä Julia toimii freelance-muusikkona.

Kuva: Ville-Paul Paasimaa