ENSEMBLE UN'ALTRA ONDATA

 

 

Ensemble Un’altra ondata on vuonna 2009 perustettu, vanhan musiikin nuorista ammattilaisista koostuva yhtye, joka keskittyy pääosin 1600-luvun musiikkiin ja pyrkii tuomaan esityksissään esiin varhaisen barokin puhuvan musiikin ilmiötä voimakkain kontrastoivin sävyin. Yhtyeen jäsenillä (Petri Arvo, nokkahuilut ja barokkifagotti, Anni Elonen, barokkiviulu, Louna Hosia, barokkisello, Julia Tamminen, cembalo ja urut) on vankka koulutustausta sekä Sibelius-Akatemiasta, Barcelonan musiikkikorkeakoulusta että Pietarin, Amsterdamin ja Brysselin konservatorioista. Heillä on runsaasti esiintymiskokemusta ja kilpailumenestystä niin solisteina kuin kamarimuusikkoina sekä Suomen että monien muiden Euroopan maiden lavoilta.

 

Ensemble Un’altra ondata on konsertoinut aktiivisesti Suomessa esimerkiksi Tampereen Musiikkiakatemian, Jyväskylän, Porvoon, Sipoon, Tuusulan, Inkoon, Järvenpään ja Padasjoen konserttisarjoissa sekä Helsingin Urkukesä-, Vanhassa Vara Parempi- ja Metrolla Musiikkiin -festivaaleilla. Lisäksi yhtye on esiintynyt Hollannin Amsterdamissa ja Womerveerissä sekä Islannin Hólarissa vanhan musiikin konserttisarjoissa ja festivaaleilla. Nimi Un’altra ondata tarkoittaa ”toista aaltoa” tai ”toisenlaista aaltoa” ja viittaa jokaisen sukupolven oman totuuden etsinnän haasteeseen, joka kuvaa yhtyeen tapaa tulkita 1600-luvun musiikkia omalla uudella ja tuoreella tavallaan.

.

Kuva: María Martínez Ayerza

PETRI ARVO

 

Nokkahuilisti ja fagotisti Petri Arvo toimii freelancer-muusikkona kirjavissa tahoissa ja tyyleissä niin keskiajalta nykymusiikkiin kuin kamarimusiikista orkesterimusiikkiinkin. Nokkahuilistin koulutuksensa hän on saanut Sibelius- Akatemiasta Rabbe Forsmanin ja Jari S. Puhakan, sekä Amsterdamin konservatoriolta Paul Leenhoutsin ohjauksessa. Arvo valmistui Brysselin konservatoriosta vuonna 201 6 pääaineenaan historialliset fagotit, ohjaajanaan Alain de Rijckere. Arvo toimii säännöllisesti barokkiorkesteri Ensemble Nylandiassa ja alankomaalaisessa yhtyeessä The Royal Wind Music. Viimeisimmän riveissä Arvo on tehnyt useita äänitteitä Lindoro-levymerkille.

ANNI ELONEN

 

Anni Elonen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011 pääaineinaan musiikkikasvatus ja vanha musiikki. Barokkiviulunsoittoa ja kamarimusiikkia hän on opiskellut mm. Kreeta-Maria Kentalan, Sirkka-Liisa Kaakisen, Anssi Mattilan, Pekka Silénin ja Assi Karttusen johdolla sekä useilla mestarikursseilla. Elonen työskentelee laaja-alaisesti musiikin kentällä toimien eri tehtävissä mm. viulistina, laulajana, opettajana, kouluttajana ja tuottajana. Hän konsertoi ja levyttää säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla Helsingin Barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin ja FiBO Collegiumin, Ensemble Un’altra ondatan, Barocco Borealen, Boy With Strings -yhtyeen, Soria Duon ja Soria Bandin, erilaisten lastenkonserttiyhtyeiden sekä useiden kamarimusiikkiyhtyeiden riveissä. Elonen on Suomalaisen barokkiorkesterin koulutustyöryhmä FiBO Collegiumin perustajajäsen ja tuo mielellään barokkimusiikkia tutummaksi erilaisille yleisöille monipuolisten ja rajoja rikkovien pedagogisten projektien kautta. Muusikkona Elonen on kaikkiruokainen ja on kotonaan lavalla niin vanhan musiikin, viihdemusiikin kuin popin ja rockinkin parissa.

Kuva: Chris-Tomas Konieczny

Kuva: Pekka Agarth

LOUNA HOSIA

 

Louna Hosia opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Barcelonan musiikkikorkeakoulussa pääaineenaan barokkisello. Hän esiintyy Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa, Barokkiorkesteri Opus X:ssä, Ensemble Nylandiassa, New Century Baroquessa (perustajajäsen), Concerto Copenhagenissa sekä yhtyeissä Cornucopia, Recordanza ja Le Fiabe. Euroopan barokkiorkesterin jäsenenä hän oli kauden 2009. Näissä yhtyeissä ja orkestereissa Hosia konsertoi Suomessa ja eri puolilla Eurooppaa sekä sellistinä että gambistina. Hosia opettaa Helsingin konservatoriossa sekä Keravan, Pakilan ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja on ollut vuodesta 201 0 lähtien Suomalaisen barokkiorkesterin koulutustyöryhmän (Fibo Collegium) jäsen. Louna Hosia on tehnyt yhtyeissä ja orkestereissa useita levytyksiä, joista viimeisimmän, Suomalaisen barokkiorkesterin Graupner -levyn, Yleisradio valitsi vuoden levyksi (2013).

JULIA TAMMINEN

 

Urkuri ja cembalisti Julia Tamminen on syntynyt Minskissä ja aloitti musiikinopintonsa pianonsoitolla, minkä jälkeen v.1 990 hän jatkoi opintojaan M.I.Glinkan musiikkiopistossa teoriaosastolla. Vuonna 1 994 hän pääsi stipendiaattina Pietarin Rimsky-Korsakovin Konservatorioon opiskelemaan musiikkitiedettä ja urkujensoittoa. Hän valmistui konservatoriosta vuonna 2002. Julia Tamminen on opiskelllut Sibelius-Akatemiassa urkujensoittoa professori Olli Porthanin johdolla sekä cembalonsoittoa Anssi Mattilan ja Elina Mustosen johdolla. Suomen kulttuurirahaston stipendiaattina hän on täydentänyt urku- ja cembalo-opintojaan Amsterdamin konservatoriossa professori Pieter van Dijkin sekä Menno van Delftin johdolla ja valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 2008. Julia on voittanut toisen palkinnon kansainvälisessä Alkmaarin Schnitger-urkukilpailussa Hollannissa 2007 sekä erityispalkinnon barokkimusiikin parhaasta tulkinnasta Mikael Tariverdiev-urkukilpailussa Kalinigradissa v. 201 1 . Hän on osallistunut urkufestivaaleille ja sekä konsertoinut aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona Alankomaissa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Suomessa hän on esiintynyt mm. Helsingin urkukesä-, Kirkko soikoon!, Vanhassa Vara Parempi, ja BarokkiKuopio -festivaaleilla. Julia on vanhan musiikin yhtye Corde Sonoren perustajajäsen. Tällä hetkellä Julia toimii freelance-muusikkona.

Kuva: Ville-Paul Paasimaa

© Ensemble Un'altra ondata 2017

Kuvat: Chris-Tomas Konieczny Photography